Elon Musk is terug: koers van Dogecoin schiet omhoog na tweet

De prijs van Dogecoin (DOGE) piekte donderdag voor de zoveelste keer nadat Tesla-CEO Elon Musk de naam van de grapmunt liet vallen op Twitter. De knipperlichtrelatie tussen de cryptomunt die in 2013 begon als een ironische grapversie van Bitcoin en het sociale mediagebruik van de techmiljardair blijft maar voortduren…

De koers van altcoin DOGE zakte woensdag tijdens de Bitcoincrash naar een laagtepunt van 27 dollarcent. Dat betekende een koersdaling van 21 procent en de laagste prijs van de grapmunt sinds april.

Dogecoin begon sinds donderdagochtend wel langzaam opnieuw te klimmen naar de 40 dollarcent met een stijging van 11 procent. En toen besloot Musk nog een extra duwtje in de rug te geven…

‘Hoeveel Doge steekt in dat venster?’ vroeg de Tesla- en SpaceX-baas aan zijn volgers? In de foto die Musk deelde is vaag een soort geldbiljet van Dogecoin te zien.

DOGE schoot daardoor naar de 0,42 dollar om daarna onmiddellijk een kleine correctie tot 0,38 dollar te maken. Op het moment van schrijven staat Dogecoin opnieuw op zo’n 42 dollarcent (+12,8 procent) en lijkt de munt verder te herstellen van de ‘zwarte woensdag’ van gisteren.

Dogecoin is op dit moment de zevende grootste cryptomunt met een marktkapitalisatie van 52,7 miljard dollar. Amper een week geleden stond DOGE nog op de vijfde (en soms vierde) plaats. Ripple (XRP), Cardano (ADA) en Tether (USDT) kwamen echter net iets sterker uit de marktcorrectie van Bitcoin dan de grapmunt.

Het is niet de eerste keer dat Musk de koers van Dogecoin beïnvloedt met korte en absurde tweets. Hier volgt een overzicht van het ‘Elon-effect’ op Dogecoin:

  • Op 1 april tweet Musk dat SpaceX Dogecoin ‘letterlijk op de maan zal zetten’. De koers van de munt schoot toen onmiddellijk met 30 procent omhoog.
  • Later op de maand kondigde Musk aan dat hij voor gastheer zal spelen op het populaire Amerikaanse tv-programma Saturday Night Live. Hij noemde zichzelf ook de ‘Dogefather’, een term die sindsdien is blijven hangen om Musk en andere Dogecoin-stieren te benoemen. De koers van Dogecoin schoot toen omhoog van 0,25 naar 0,35 dollarcent.
  • SpaceX kondigt op 9 mei aan dat ze Dogecoin inderdaad ‘letterlijk’ naar de ruimte zullen brengen met DOGE-1, een satelliet die volledig bekostigd zal worden met Dogecoin.
  • Nadat Tesla begin mei Bitcoin dumpt als betalingsmiddel, vraagt Musk op 11 mei of klanten willen betalen met Dogecoin. Dogecoin piekt met een stijging van 20 procent.
  • Op 14 mei liet Musk weten dat hij samenwerkt met de ontwikkelaars van Dogecoin om de werking van de munt op te poetsen en te transformeren naar een potentieel betalingsmiddel voor de toekomst. Dogecoin piekt met 25 procent tot een niveau van 0,55 dollarcent.

Lees ook: Bitcoin rondt opnieuw de kaap van 40.000 dollar: is de herstelbeweging ingezet?

(NS)

Meer