Ripple moet de duimen leggen voor dogecoin: grapmunt is nu vierde grootste cryptomunt

Er lijkt maar geen einde te komen aan de hausse van dogecoin. De grapmunt breekt het ene record na het andere. Volgens coinmarketcap, een site die de cryptokoersen volgt, is dogecoin met een marktwaarde van ruim 86 miljard dollar de vierde grootste cryptomunt.

De koers van dogecoin (DOGE) is de afgelopen 24 uur met bijna 24 procent gestegen tot 0,65 dollar. In vergelijking met begin dit jaar is de waarde van de grapmunt zelfs toegenomen met 14.000 procent. De marktwaarde van de munt schommelt nu rond 86 miljard dollar. Daarmee heeft dogecoin de vierde plaats overgenomen van Ripple (XRP) in de rangschikking van de cryptomunten met de grootste marktwaarde. De marktwaarde van Ripple bedraagt op dit moment 71 miljard dollar.

Evolutie dogecoin sinds begin dit jaar – bron: coinmarketcap

Dogecoin zit in de lift

Er zijn verschillende redenen waarom de cryptomunt momenteel de wind in de zeilen heeft. Zo kijken cryptobeleggers onder meer uit naar het tv-optreden van Elon Musk in Saturday Night Live. Verwacht wordt dat hij iets zal zeggen over dogecoin. De CEO van Tesla heeft de cryptomunt de afgelopen maanden al meermaals een boost gegeven door simpelweg de munt te vermelden in een tweet. Een boodschap op de nationale televisie zou de munt naar ongekende hoogtes kunnen stuwen.

Voorts was er ook nog de aankondiging van eToro, het populaire handelsplatform voor crypto, dat het dogecoin zal beginnen verhandelen.

Plaatsje in de top 3

Om een plaatsje in de top 3 te veroveren moet dogecoin een marktkapitalisatie realiseren van iets meer dan 100 miljard dollar. Dat is momenteel de marktwaarde van Binance Coin (BNB). Dat is een cryptomunt van het gelijknamige cryptoplatform Binance.

Bitcoin (BTC) en ether (ETH) blijven met een marktwaarde van respectievelijk 1.000 en 391 miljard de grootste cryptomunten. Dogecoin heeft dus nog een hele weg af te leggen om die twee cryptomunten het vuur aan de schenen te leggen.

Voormalige critici geven weliswaar toe dat ze te negatief zijn geweest over de grapmunt. ‘Het is niettemin waarschijnlijk dat Dogecoin op de lange termijn deel zal blijven uitmaken van het cryptocurrency-universum, altijd in de schaduw van bitcoin, maar ook op de loer liggend en bij tijd en wijle buiten zichzelf stijgend om ons allemaal te verrassen’, zei Mike Novogratz, CEO van Galaxy Investment Partners, in een interview met CNBC.

(lb)

Meer