Dogecoin koers schiet naar recordhoogte van bijna 60 dollarcent: wat is er aan de hand?

De cryptomunt die begon als de geliefkoosde meme van figuren zoals Elon Musk steeg vandaag even met meer dan 50 procent in marktwaarde. De ‘doge’ stond daarmee bijna op 0,60 dollarcent. Een ruime week geleden stond die nog onder de 30 cent. Wat zorgde er ditmaal voor dat de crypto ging pieken? Geen Tweet van Elon Musk in ieder geval.

Na een lichte correctie op maandagavond leek het even gedaan met de hype rond Dogecoin. Nog een paar nachtjes slapen tot Elon Musk verschijnt op Saturday Night Live en dan zal die wel weer omhoog gaan, dachten de beleggers van de Shiba Inu-munt.

Fout gedacht, zo blijkt. Dinsdag schoot de cryptomunt opeens naar omhoog vanaf de namiddag. Hoe komt dat?

eToro springt op de Dogecoin-hypetrain

Maandag kondigde eToro, het populaire handelsplatform voor crypto met 20 miljoen gebruikers, aan dat het Dogecoin zal beginnen verhandelen. Dat lokte heel wat nieuwe investeerders.

Tickets voor de Oakland A’s

Minder dan 24 uur geleden kondigde de Oakland Atheltics, een Californische honkbalploeg, aan dat kaartjes voor hun volgende wedstrijd tegen de Canadese Toronto Blue Jays te kopen zijn via Dogecoin. Voor 100 ‘doge’ (toen ongeveer 40 dollar), kon je dus een ticket kopen. Dat betekende ook een korting van 40 procent vergeleken met de gangbare manier van ticketverkoop daar.

Fans die nu een ticket via crypto willen bemachtigen zullen net geen 60 dollar moeten afdokken, dus.

De totale marktwaarde van Dogecoin staat op dit moment op zo’n 62 miljard dollar, volgens Coinbase.

Lees ook: 33-jarige stak spaargeld in dogecoin en is nu miljonair: ‘Geïnspireerd door Elon Musk’

Meer