Dogecoin piekt opnieuw na tweet Elon Musk: ‘Dogefather’

De cryptomunt dogecoin schoot woensdag op vijftien minuten van 0,25 naar 0,30 dollarcent na een tweet van Tesla-CEO Elon Musk. Die benoemde zichzelf de ‘dogefather’. Musk deed dit om zijn verschijning op het Amerikaanse programma Saturday Night Live te teasen.

Een nieuwe dag, een nieuw aantal mensen die fortuin scheppen door te investeren in de cryptomunt ‘dogecoin’. Die digitale valuta begon als een meme-versie van bitcoin maar heeft ondertussen al heel wat impact heeft op de levens van sommige mensen.

Geld verdienen door te beleggen in ‘dogecoin’ is geen exacte wetenschap. Je koopt de meme-crypto op, en hoopt daarna op een tweet van Elon Musk die de waarde van de munt zal doen pieken. Dit gebeurde in het verleden al vaker en vandaag werden de ‘doge’-beleggers opnieuw gezegend door Musk met deze tweet:

Wat schuilt er achter deze mysterieuze woorden? Het is Musk die zichzelf kroont als de vader van de Shibu Ina-munt en daarmee zijn verschijning op Saturday Night Live (SNL) nog eens in de schijnwerper wil zetten. Daarmee schoot de cryptomunt wel terug omhoog na een week lang te zakken, een correctie na een eerdere rally. 

De meme-munt staat op dit moment op zo’n 0,310 dollarcent.

Geen 1 aprilmop

Vorige zaterdag kondigde SNL aan dat Elon Musk zou deelnemen aan het bekende tv-programma. Niet iedereen op het internet was even opgetogen met het toekomstige bezoek van de Tesla-CEO. ‘1 april was een paar weken geleden’, klonk het, of ‘Laat dit alstublieft een grap zijn’.

Toch lijkt het er nu op dat Musk ongestoord op de Amerikaanse buis zal verschijnen op acht mei. En wellicht zal hij ook iets te zeggen over de cryptomunt dogecoin. Het zou ons niet verbazen als de prijs van ‘doge’ die dag nog eens de lucht in zal schieten.

Meer