Koers dogecoin piekt opnieuw na nieuwe tweet van Elon Musk

Elon Musk heeft op 1 april nog maar eens zijn invloed op de cryptomarkt bewezen. De CEO van SpaceX tweette dat zijn bedrijf van plan is om ‘een letterlijke Dogecoin op de letterlijke maan zetten’. De koers van de cryptomunt schoot daarop meteen bijna 30 procent de hoogte in om uiteindelijk 10 procent hoger dan gisteren te stabiliseren.

Tussen de vele cryptocurrency die bestaan, is dogecoin een buitenbeentje. De munt, met een Shiba Inu als logo, begon in 2013 als grap, maar wist de laatste maanden heel wat bekende aanhangers te verzamelen. Onder andere Snoop Dogg uitte begin dit jaar zijn liefde.

Een van de meest opvallende fans van de dogecoin is Elon Musk. De miljardair tweette al regelmatig over de virtuele munt en dat heeft altijd een enorm effect op de koers van de dogecoin.

Dogecoin op de maan

Musk herhaalde die stunt deze ochtend opnieuw. “SpaceX gaat een letterlijke Dogecoin op de letterlijke maan zetten”, tweette hij voor zijn meer dan 50 miljoen volgers. De twee wist kreeg snel enorm veel likes en retweets en had ook zijn effect op de koers van de meme-cryptocurrency.

Kort na de tweet van Elon Musk steeg de dogecoin meer dan 29 procent in waarde. Enkele uren later stabiliseerde de koers wel enigszins om de dag toch nog 10 procent hoger dan gisteren af te sluiten.

Meer