‘Cryptomunt Cardano heeft 6.710 nieuwe miljonairs gecreëerd’

Altcoin Cardano (ADA) heeft zijn houders beloond met aanzienlijke winsten dit jaar. Het aantal in ADA beleggende miljonairs is dit jaar met 1.231 procent gestegen, volgens gegevens van datasite Coin Metrics.

  • De laatste hausse van de cryptomunt maakte een aantal houders wel erg gelukkig.
    • Sinds het begin van het jaar is het aantal miljonair-beleggers in ADA namelijk meer dan dertien maal hoger geworden tot 6.710 op 17 mei, volgens het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde nieuwsagentschap Finbold
  • Met behulp van gegevens van Coin Metrics, stelde het bureau vast dat er 504 ADA-adressen waren met een waarde van ten minste 1 miljoen dollar op 1 januari.
  • Het aantal actieve ADA-adressen groeide ook met 417,81 procent tussen 1 januari en 28 april.

Waarde

De waarde van ADA is sinds het begin van het jaar bijna 1.040 procent omhoog geschoten, van 0,18 naar 1,77 dollar op het moment van schrijven. De cryptocurrency piekte eerder in de week tot 2,40 dollar en brak hierbij, tegen de huidige beertrend in, meerdere records.

De koers (in marktkap) van Cardano het voorbije jaar – bron: TradingView

De cryptovaluta heeft nu een marktkapitalisatie van 66,1 miljard dollar, schrijft Cointelegraph, waarmee zij op de vierde stek staat in de cryptomarkt. ADA heeft Dogecoin (DOGE), Tether (USDT) en XRP ingehaald tijdens de laatste rally.

Net zo belangrijk is het feit dat ADA de huidige neerwaartse trend in de cryptomarkt lijkt te buigen. In de afgelopen zeven dagen is ADA 19 procent in waarde gestegen. Ter vergelijking: Bitcoin (BTC) is met 22,6 procent gedaald en Ether (ETH) is met 15,2 procent gedaald. Niettemin staat de munt op het moment van schrijven wel op 13,86 procent verlies.

De koers (in marktkap) van de laatste 5 dagen – bron: TradingView

Overigens valt ADA aan te schaffen via de platforms eToro, Coinbase en Kraken. 

Positief nieuws

Cardano profiteert van het positief nieuws bekendgemaakt door Input Out Hong Kong, of IOHK. Het softwarebedrijf liet namelijk weten Cardano’s smart contract-platform uit te rollen naar zijn algemene netwerk.

IOHK is onlangs ook een partnerschap aangegaan met de Ethiopische regering om het onderwijssysteem van de Afrikaanse natie te vernieuwen. In het kader van het partnerschap zal IOHK haar blockchain-oplossingen in het hele land inzetten, met maximaal vijf miljoen studenten die mogelijk profiteren van het programma.

Overigens is het Cardano-ecosysteem een openbare, open-source-blockchain die zogenaamde ‘slimme contracten’ en andere gedecentraliseerde toepassingen aanbiedt.

Lees ook: Vijf beloftevolle cryptomunten om in te beleggen

(tb)

Meer