Aantal overlijdens stabiliseert, maar coronabesmettingen stijgen weer fors

Er vielen de afgelopen 24 uur 190 doden te betreuren door het coronavirus. Dat is een stabilisatie met de afgelopen dagen, maar het aantal bevestigde gevallen neemt wel opnieuw toe. Dat blijkt uit de dagelijkse persconferentie van het crisiscentrum.

Er zijn donderdag 1.496 nieuwe coronabesmettingen gesignaleerd. Dat is meer dan de voorbije dagen. Het aantal besmettingen nam zienderogen af en de voorbije dagen waren ze onder 1.000 per dag gezakt.

Er werden 210 nieuwe patiënten in het ziekenhuis opgenomen, maar tegelijk mochten 322 het ziekenhuis verlaten.

Technisch probleem

Het aantal doden nam toe met 190, wat het totale aantal op 6.679 brengt. 53 procent van de overlijdens gebeurde in woonzorgcentra. De overlijdens in Vlaamse woonzorgcentra werden nog niet meegeteld door een technisch probleem, dus het werkelijke cijfer ligt hoger.

De plotse stijging van het aantal gevallen heeft geen concrete reden, maar viroloog Yves Stevens waarschuwt ervoor dat het virus blijft circuleren. ‘We zullen moeten leren leven met deze nieuwe realiteit. Blijf altijd thuis bij symptomen en blijf een goede handhygiëne vooropstellen’, klinkt het.

De Franstalige viroloog Emmanuel André kondigde eerder op de dag aan dat hij stopt als woordvoerder van het crisiscentrum voor de coronacrisis.

Later op de dag kondigt de Veiligheidsraad nieuwe maatregelen aan rond de periode na de lockdown. Die zou in drie fases verlopen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20