COVID-19 uit een laboratorium? De theorie maakt een comeback

De oorsprong van de pandemie blijft een taboe in China, terwijl in de VS de inlichtingendiensten het niet eens kunnen worden over een natuurlijke oorsprong en een uit een laboratorium ontsnapt virus.

Waarom is dit belangrijk?

Het ontstaan van het COVID-19 virus - met de ons allen bekende gevolgen - blijft onduidelijk, waardoor het de facto een sleutelkwestie is in de informatieoorlog tussen China en de VS. Veel dieren hebben de schuld gekregen van de overdracht van het virus op mensen. Maar de laboratoriumtheorie is nog springlevend.

De Wall Street Journal bracht het nieuws: een ongeluk in een Chinees laboratorium wordt nog steeds beschouwd als de oorspronkelijke oorzaak van de grote pandemie van 2020.

  • Het Amerikaanse ministerie van Energie kwam tot deze conclusie in een geheim rapport uit 2021, dat inmiddels is bijgewerkt. Het document werd verstrekt aan het Witte Huis en hoge Amerikaanse parlementsleden, aldus het Amerikaanse dagblad.
  • Het concludeert dat het COVID-19 virus hoogstwaarschijnlijk per ongeluk uit ee
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer