“Zero COVID”-moeheid: Apple kiest Vietnam als nieuwe productielocatie voor zijn MacBooks

De Amerikaanse techgigant Apple is van plan om volgend jaar voor het eerst een deel van de productie van zijn MacBook-laptops in het Zuidoost-Aziatische Vietnam onder te brengen.

Waarom is dit belangrijk?

Door de draconische Chinese coronamaatregelen, waardoor al te vaak een groot deel van de toeleveringsketen werd stilgelegd, halen meer en meer techreuzen een geleding van hun productie uit China. De geopolitieke spanningen tussen het Westen en het communistische regime van Xi Jinping, lijken dat proces te versnellen. Hoelang nog wordt de Volksrepubliek als “de fabriek van de wereld” omschreven?

In het nieuws: Apple heeft het Taiwanese Foxconn, zijn belangrijkste leverancier en grootste fabrikant van computeronderdelen wereldwijd, gevraagd om vanaf mei 2023 MacBooks te gaan maken in Vietnam. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times (FT) op basis van ingewijden.

  • "Na de verschuiving van de MacBook-productie zullen alle paradepaardjes van Apple nog één productielocatie buiten China hebben (...) iPhones in India en MacBooks, de Apple Watch en iPads in Vietnam", vertelde een
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer