Wall Street wordt wakker: Dow zakt voor derde dag op rij

De Amerikaanse aandelenbeurzen dalen woensdag voor de derde dag op rij, daags nadat epidemioloog Anthony Fauci de hoop op een snelle heropstart van de economie de kop indrukte.

Zetten de beursindexen de dag nog redelijk goed in dan keerde het sentiment nadat miljardair-investeerder David Tepper de huidige markt op de zakenzender CNBC ‘de op 1999 na meest overgewaardeerde uit de geschiedenis’ noemde. ‘De FED heeft teveel geld in de markten gepompt en veel van dat geld is op foute plaatsen terechtgekomen.’

De Dow Jones Industrial moet 516 punten prijsgeven, een verlies van 2,07 procent. Ook de S&P 500 en de techbeurs Nasdaq gaan respectievelijk 1,75 en 1,55 procent lager.

Eerder op de dag had FED-baas Jerome Powell gezegd dat de economie nog meer steun zal moeten krijgen. Echte verbetering moet volgens hem pas verwacht worden eens het virus volledig onder controle is.

De verliezen stapelden zich op doorheen alle sectoren: aandelen in energiemaatschappijen, bankaandelen, entertainment- en luchtvaartmaatschappijen, alle gingen verschillende procentpunten lager .

Ook olie gaat 1,6 procent lager. Een vat WTI-olie kost nu 25,35 dollar. Goud stijgt met 0,8 procent. Voor een ounce goud telt u woensdagavond 1.720 dollar neer. De euro gaat lager 0,27 procent lager en kost nu 1,081 Amerikaanse dollar. De bitcoin beweegt zich opnieuw opwaarts en kost woensdagavond 9.098 dollar, een winst van 2,49 procent. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20