Staking in Jupiler-brouwerij volledig voorbij

De brouwerij van AB InBev in het Luikse Jupille is dinsdag zo goed als volledig operationeel. Dat meldt een woordvoerster van het bedrijf. De brouwerij werd tien dagen lang door een zwaar sociaal conflict geplaagd.

Het sociaal conflict draaide rond een reeks coronabesmettingen in de logistieke afdeling. De socialistische vakbond vond dat het bedrijf te laat had opgetreden. Het bedrijf ontkende. Daarop ging een deel van het bedrijf in staking. AB InBev zag zich zelfs genoodzaakt een deurwaarder in te schakelen en dwangsommen op te leggen.

Een verzoeningsoverleg maandag leverde uiteindelijk resultaat op. Er komt een audit om de aanpak van de Covid-19-uitbraak in het bedrijf te analyseren. Daarop werd het werk hervat.

Dinsdagmiddag is het bedrijf dan ook opnieuw zo goed als volledig operationeel. Dat betekent dat er opnieuw Jupiler en Corona de brouwerij kan verlaten. Beide bieren worden in Jupille gebrouwen, maar door de staking lag de logistieke afdeling plat, zodat er geen bier de fabriek kon verlaten. Dat is nu wel weer het geval.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20