Vakbonden leggen Jupiler-brouwerij stil na corona-uitbraak

Het personeel van de AB InBev-brouwerij Jupille (Luik) heeft donderdag het werk neergelegd, nadat bij het personeel verschillende coronabesmettingen zijn vastgesteld. Dat bevestigt het bedrijf.

Volgens AB InBev heeft de syndicale actie al sinds donderdagavond een impact op de brouwactiviteiten.

Negen werknemers van de brouwerij hebben positief getest op Covid-19, bevestigt de brouwer. Het gaat om personeelsleden van de logistieke afdeling.

1 procent

De eerste twee besmettingen werden vastgesteld op 27 augustus. De brouwer wijst er op dat in heel de provincie Luik het aantal besmettingen in stijgende lijn gaat. De besmettingen zijn beperkt tot de logistieke afdeling en vertegenwoordigen ongeveer 1 procent van het personeelsbestand van de brouwerij in Jupille.

Volgens de vakbonden heeft het bedrijf te laat gereageerd op de besmettingen en die te licht opgenomen. Eén van de besmette werknemers ligt in coma, aldus de socialistische vakbond. ‘De mensen zijn kwaad’, zegt ABVV-vakbondsman Patrick Rehan.

Jupiler

Volgens de vakbonden heeft het bedrijf te laat gereageerd op de besmettingen. Bonden en directie zitten momenteel rond de tafel.

In Jupille wordt het bekende Jupiler-bier gebrouwen, maar sinds april maakt AB InBev er ook het Mexicaanse bier Corona.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20