Markten:
Markten inladen...

MAANDAG 26 OKT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Redactie Scientific American komt uit de politieke kast

Logo Business AM
Biden vs Trump

18/09/2020 | Marc Horckmans | 3 min leestijd

Scientific American hoopt dat zetelend president Donald Trump wordt weggestemd. - Evan Vucci/AP

Het magazine Scientific American breekt met een opmerkelijke traditie. Het magazine verschijnt al 175 jaar onafgebroken op de markt en is daarmee de langstlopende publicatie van de Verenigde Staten. Tijdens die periode heeft het magazine in de aanloop naar de presidentsverkiezingen echter nooit een voorkeur voor een kandidaat laten blijken. Aan dat beleid wordt nu een einde gemaakt.

Laura Helmuth, hoofdredacteur van Scientific American, zegt dat de redactie dit keer niet passief aan te zijlijn kan blijven staan. Het magazine zegt zich achter de democratische kandidaat Joe Biden te scharen en vraagt zijn publiek hetzelfde te doen.

Schade

‘We hebben deze beslissing heel bewust genomen,’ zegt Laura Helmuth. ‘Het is niet gemakkelijk om bijna twee eeuwen traditie zomaar op te geven. Maar de wetenschap toont dat Donald Trump de Verenigde Staten en hun bevolking ernstig heeft beschadigd. Hij heeft voor wetenschap geen enkel respect.’

‘Dat is nog eens gebleken door zijn minimaliserende reactie op de coronapandemie, die midden september nochtans al aan meer dan 190.000 Amerikanen het leven heeft gekost. Hij lanceerde bovendien ook al herhaalde aanvallen op de milieubescherming en de medische zorg. Tevens neemt hij wetenschappelijke onderzoekers en openbare wetenschappelijke instanties op de korrel.’

Ook recent nog uitte Trump opnieuw zijn twijfels over de klimaatverandering. Hij zei te verwachten dat het opnieuw kouder zou worden. Daarbij stelde de Amerikaanse president dat ook de wetenschap weinig kennis over het probleem heeft.

‘Daarom dringen we er bij de Amerikaanse kiezers op aan om bij de komende presidentsverkiezingen op Joe Biden te stemmen,’ aldus het tijdschrift. ‘Biden presenteert op feiten gebaseerde plannen om de gezondheid, de economie en het milieu te beschermen. De voorstellen die hij heeft gedaan, kunnen het land weer op het pad zetten naar een veiliger, welvarender en rechtvaardiger toekomst.’

Unaniem

Helmuth voegde eraan toe dat de redactie unaniem over het standpunt heeft beslist. ‘Dit keer moeten we vertellen welke gevolgen het beleid van Donald Trump heeft gehad voor de wetenschap, de gezondheid en het leefmilieu,’ aldus de hoofdredacteur.

Helmuth betoogde daarbij dat de medewerkers van het tijdschrift zich nochtans ervan bewust waren dat het politieke standpunt een aantal lezers zou kunnen vervreemden. ‘We hopen echter dat ook traditioneel Republikeinse kiezers de ernst van de situatie zullen begrijpen en ervoor zullen opteren om hun stem aan Joe Biden te geven,’ suggereert ze.

Source: Wired


Gelijkaardige artikels


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810
Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
 • Wie wint de Amerikaanse verkiezingen?

  Biden vs Trump
Logo Business AM

Business AM | Stocks