Oog om oog: Rusland straft VS met eigen sancties en uitzettingen

Rusland zet tien Amerikaanse diplomaten het land uit en kondigt sancties af tegen acht hoge Amerikaanse functionarissen. Dat heeft het Russisch ministerie van buitenlandse zaken bekend gemaakt.

Op de lijst van het Russische ministerie met Amerikaanse functionarissen die niet langer in het land welkom zijn, staan volgens het persbureau Reuters onder anderen FBI-directeur Christopher Wray, directeur nationale inlichtingendiensten Avril Haines, minister van Justitie Merrick Garland en minister van Binnenlandse Veiligheid Alejandro Mayorkas.

De maatregelen zijn een antwoord op de Amerikaanse sancties die eerder deze week bekend werden gemaakt. Daarmee wil Washington Rusland straffen voor een grote Russische hack van vorig jaar.

Sergej Lavrov, de Russische minister van Buitenlandse Zaken, verklaarde volgens het persbureau Bloomberg dat de Russische regering denkt aan aanvullende maatregelen die Amerikaanse zakelijke belangen zouden raken.

De Amerikaanse sancties die Washington gisteren afkondigde, omvatten het uitzetten van diplomaten, het op een zwarte lijst zetten van personen en organisaties en maatregelen die gevolgen hebben voor de Russische schuld.

(mah)

Meer