Rapport: “Verwoestende klimaatrampen bewijzen noodzaak aan urgente actie”

De tien duurste stormen, overstromingen en droogtes die dit jaar de wereld hebben getroffen, hebben elk minstens voor 3 miljard dollar schade aangericht. Dat staat in een rapport van de Britse hulporganisatie Christian Aid, waarbij de ergste klimaatgerelateerde rampen van het voorbije jaar werden belicht. De cijfers bewijzen volgens de organisatie heel duidelijk de noodzaak aan urgente actie.

Waarom is dit belangrijk?

Volgens Christian Aid heeft de wereld in de strijd tegen de klimaatcrisis een verwoestend jaar achter de rug. Gewag wordt gemaakt van intensere stormen, felle regenbuien en zware droogtes, die worden aangedreven door de stijgende temperaturen op aarde als gevolg van de menselijke activiteit. Opgemerkt wordt dat elk bewoond continent dit jaar met een zwaar klimaatfenomeen heeft moeten afrekenen.

Ian veroorzaakte grootste materiale schade: De orkaan Ian, die in september de Verenigde Staten en Cuba trof, was dit jaar de klimaatramp met de grootste financiële impact.

  • Ian veroorzaakte ruim 100 miljard dollar schade. De orkaan kostte aan honderddertig personen het leven en zorgde ervoor dat veertigduizend mensen ontheemd raakten.
  • De grootste menselijke kosten moeten worden toegeschreven aan de overstromingen in Pakistan, die van juni tot september de dood van minstens 1.739 me
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20