Een van ’s werelds grootste steden heeft nog water voor enkele maanden

Samengevat. Mexico-Stad kampt met een ernstige watercrisis, veroorzaakt door geografische beperkingen, inefficiënte infrastructuur, en de gevolgen van klimaatverandering. Inwoners ervaren al maanden extreme waterproblemen, waarbij het water slechts sporadisch en in zeer beperkte hoeveelheden beschikbaar is.

Waarom is dit belangrijk?

Deze crisis heeft een diepe impact op de levenskwaliteit van de inwoners en legt de kwetsbaarheid van grote steden voor klimaatverandering bloot. Het illustreert de dringende noodzaak voor duurzame stedelijke planning en investeringen in robuuste waterinfrastructuur om toekomstige tekorten te voorkomen.

"Dag nul"

In het nieuws. Mexico-Stad is gebouwd op een hooggelegen meerbed, wat leidt tot overexploitatie van de ondergrondse watervoerende lagen en een stad die letterlijk zinkt.

  • Langere droogteperiodes en hogere temperaturen als gevolg van de klimaatwijziging verhogen de druk op een al overbelast watersysteem, met strenge beperkingen op het watergebruik als gevolg.
  • Terwijl politici de crisis bagatelliseren, waarschuwen experts voor de mogelijke nadering van "dag nul", waarop de w
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer