Opnieuw minder dan 2.000 besmettingen met Covid-19 per dag

Er werden in België tijdens de voorbije week dagelijks gemiddeld 1.987,6 nieuwe besmettingen met het virus Covid-19 gemeld. Dat betekende een daling met 16 procent tegenover de week voordien. Dat blijkt uit cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano. België is daardoor opnieuw onder de grens van 2.000 besmettingen per dag geraakt.

De positiviteitsratio bleef status-quo op ongeveer 5 procent. Er dienden de voorbije week ook elke dag gemiddeld 123,9 patiënten in het ziekenhuis worden opgenomen. Dat cijfer vertegenwoordigde een vermindering met 5 procent tegenover de week voordien.

Vaccins

Gemiddeld overlijden in ons land nog 41 mensen aan de gevolgen van de besmetting. Dat is een daling met 1,4 procent.

Momenteel liggen in de Belgische ziekenhuizen nog altijd 1.636 mensen die tegen de gevolgen van de besmetting moeten worden behandeld. Ook verblijven nog altijd 295 coronapatiënten op de diensten intensieve zorgen.

Sinds de uitbraak van Covid-19 zijn in België 735.220 mensen met het virus besmet geraakt. In totaal zijn aan de gevolgen van de infecties 21.599 patiënten overleden. 

Inmiddels hebben in België al 355.645 mensen een eerste dosis van een coronavaccin gekregen. Daarmee heeft 3,87 procent van de Belgische volwassen bevolking al een eerste injectie ontvangen. Bij 155.214 burgers werd ook al een tweede dosis toegediend.

Woonzorgcentra

Viroloog Steven Van Gucht heeft gemeld dat de daling van het aantal besmettingen in alle leeftijdsgroepen kan worden opgemerkt. De grootste vermindering kan volgens de viroloog echter worden opgetekend bij de tachtigplussers.

Hij wijst er daarbij op dat bij de tachtigplussers het aantal besmettingen met 25 procent is afgenomen. Bij negentigplussers is er zelfs een verbetering met 35 procent merkbaar. Van Gucht voegde eraan toe dat inmiddels 17 procent van de tachtigplussers in België een eerste dosis van het coronavaccin heeft gekregen. Bovendien heeft 11 procent al een tweede dosis toegediend gekregen.

De viroloog stelde wel dat er voor een evaluatie van de vaccinatie nog enkele weken moet worden gewacht, tot in een groter aantal woonzorgcentra de bewoners een tweede dosis toegediend hebben gekregen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20