Ook dagelijkse dodentol Covid-19 vertoont nu een daling

De voorbije zeven dagen zijn in België telkens gemiddeld 2.359 mensen met het virus Covid-19 besmet geraakt. Dat is opnieuw 1 procent minder dan de vorige meetperiode. Dat blijkt uit een rapport van het gezondheidsinstituut Sciensano.

Er moesten tevens gemiddeld elke dag 150 patiënten met symptomen van een coronabesmetting in het ziekenhuis worden opgenomen. Ook dat betekende een vermindering met 1 procent tegenover de week voordien.

Positiviteitsgraad

Er overlijden volgens de cijfers van Sciensano in België elke dag nog 24,6 mensen aan de gevolgen van de besmetting. Ook hier kan er nu van een daling – met 2,3 procent – gewag worden gemaakt. Tot gisteren moest er bij de overlijdens nog altijd een stijging van de gemiddelden worden opgetekend.

De positiviteitsgraad blijft voorlopig nog wel op 1,2 punten staan. Dit betekent dat elke besmette patiënt het virus nog altijd aan meer dan één andere persoon doorgeeft.

Sinds de uitbraak van de coronacrisis zijn in België in totaal 794.605 besmettingen geregistreerd. Er moesten 58.603 patiënten in de ziekenhuizen worden opgenomen. De infecties zijn in België 22.347 mensen fataal geworden.

Momenteel zijn in de Belgische ziekenhuizen nog altijd 1.947 coronapatiënten opgenomen. Op de intensieve zorgen moeten daarbij nog altijd 452 mensen worden behandeld.

Vaccinaties

Er werden de voorbije week in België gemiddeld 43.800 personen op een infectie met het virus Covid-19 getest. Dat betekende een stijging met 7 procent tegenover de meetperiode voordien. Die tests leverden 6,1 procent positieve resultaten op. Dat weerspiegelde een daling met 0,5 procent.

In totaal zijn tot nu toe 9,9 miljoen tests afgenomen. Inmiddels krijgen nu echter ook gemiddeld elke dag 18.000 mensen voor de eerste een vaccin toegediend. Dat is een toename met 46 procent tegenover de vorige week.

In totaal hebben in België tot nu toe 664.700 burgers een eerste vaccinatie gekregen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20