Pfizer levert 4 miljoen extra dosissen aan Europa

De Europese Commissie heeft met de Amerikaanse farmareus Pfizer en het Duitse biotechnologiebedrijf BioNTech een akkoord gesloten voor de levering van 4 miljoen extra dosissen van hun coronavaccin voor het einde van de maand maart.

De Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft aan de media bevestigd dat de Commissie een akkoord heeft gesloten met Pfizer en BionTech voor een levering van 4 miljoen extra dosissen van het coronavaccin. Die bijkomende dosissen zullen verdeeld worden over de 27 lidstaten.

Strijd tegen varianten coronavirus

Volgens von der Leyen kunnen de extra vaccins ingezet worden in de strijd tegen de nieuwe varianten van het virus. ‘We maken ons in de eerste plaats zorgen over de hotspots, waar het aantal besmettingen blijft stijgen ondanks de strenge maatregelen die van kracht zijn’, aldus von der Leyen. Ze verwees daarbij onder meer naar Tirol in Oostenrijk, Nice en Moselle in Frankrijk, Bozen in Italië en delen van Beieren en Saksen in Duitsland.

‘Het Pfizer-vaccin is tot nu toe effectief gebleken tegen alle gekende varianten van het coronavirus. Daarom wordt het ingezet om de verspreiding van het virus en de varianten onder controle te krijgen’, aldus von der Leyen. De lidstaten zijn wel vrij om te beslissen hoe ze de extra dosissen willen inzetten.

Levering wordt deze maand verwacht

De Commissievoorzitter liet woensdag ook weten dat de extra dosissen nog deze maand geleverd zullen worden. Ons land zal naar schatting 100.000 extra flesjes van het coronavaccin ontvangen. Die komen bovenop de 580.000 dosissen die reeds besteld zijn.

Ondertussen lijken de coronacijfers in ons land zich te stabiliseren. De voorbije zeven dagen werden in België gemiddeld telkens 2.345 nieuwe besmettingen met het virus Covid-19 opgetekend. Dat betekende een daling met 3 procent tegenover de meetperiode voordien. In de ziekenhuizen moesten gemiddeld dagelijks 150 patiënten worden opgenomen. Hier was er sprake van een vermindering met 1 procent. Er hebben tijdens die periode dagelijks gemiddeld 26 coronapatiënten het leven gelaten.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20