De Belgische coronacijfers lijken zich te stabiliseren

De Belgische coronacijfers lijken zich stilaan te stabiliseren. Dat geldt zowel voor het aantal besmettingen als voor de ziekenhuisopnames. Bij de overlijdens moet nog wel een lichte stijging worden gemeld. Dat alles blijkt uit de statistieken van het gezondheidsinstituut Sciensano.

De voorbije zeven dagen werden in België gemiddeld telkens 2.345 nieuwe besmettingen met het virus Covid-19 opgetekend. Dat betekende een daling met 3 procent tegenover de meetperiode voordien. In de ziekenhuizen moesten gemiddeld dagelijks 150 patiënten worden opgenomen. Hier was er sprake van een vermindering met 1 procent.

Er moesten dagelijks echter nog wel 26 overlijdens worden genoteerd. Dit cijfer vertegenwoordigt nog altijd een toename met 6,4 procent tegenover de vorige meetperiode.

In totaal zijn in België sinds de uitbraak van de coronapandemie 791.171 personen door het virus Covid-19 besmet geraakt. Daarbij moesten ook 58.078 ziekenhuisopnames worden gemeld.

Momenteel liggen er in Belgische ziekenhuizen nog 1.964 patiënten die een besmetting met het virus Covid-19 hadden opgelopen. Daarbij moeten 438 slachtoffers op de diensten intensieve zorgen worden behandeld.

Er zijn in België in totaal 22.327 mensen aan de gevolgen van een besmetting overleden.

Tests

Sciensano meldt verder dat er momenteel gemiddeld 43.600 coronatests per dag worden uitgevoerd. Dat vertegenwoordigt een stijging met 6 procent tegenover de week voordien. In totaal zijn er 9,8 miljoen tests uitgevoerd. Die proeven leverden de voorbije week 6,1 procent positieve reacties op. Dat was een daling met 0,6 procent.

De besmettingsratio laat momenteel een niveau van 1,02 punten optekenen. Dit betekent dat een besmette patiënt gemiddeld het virus nog op iets meer dan één andere persoon overdraagt.

Inmiddels krijgen er momenteel gemiddeld 17.500 mensen per dag voor de eerste keer een vaccin toegediend. Dat vertegenwoordigt een toename met 40 procent. In totaal hebben in België volgens Sciensano tot nu toe 644.900 personen een eerste keer een vaccin gekregen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20