VS weigert ook Britse en Ierse vluchten

De Amerikaanse regering breidt het inreisverbod uit naar vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk en Ierland. President Donald Trump bevestigde ook dat hij zich zelf liet testen.

Zijn vicepresident Mike Pence maakte bekend dat het eerder aangekondigde inreisverbod vanuit de EU uitgebreid wordt naar alle vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Dat betekent dat het vanaf maandagavond niet meer mogelijk zal zijn om via Londen of Dublin naar de VS te vliegen. De uitbreiding hing al eerder in de lucht.

Trump getest

Trump herhaalde verder zijn kritiek op Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank. Volgens de president moet de Fed de rente veel drastischer verlagen. Waarnemers vonden het nog opmerkelijk dat Pence veel beter op de hoogte leek van de genomen beslissingen dan de president zelf.

Trump zelf bevestigde nog dat hij zich zelf liet testen op het coronavirus en zegt hij geen ziekteverschijnselen heeft. De testresultaten worden over een dag of twee verwacht. Het Witte Huis gaat de temperatuur opmeten van ‘alle mensen die in nauw contact komen’ met Trump en Pence.

Lees ook: Waarom was ’s werelds rijkste natie totaal onvoorbereid op deze epidemie?

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20