Trump bekijkt of ook Britten alsnog een inreisverbod krijgen

De Amerikaanse president Trump bekijkt of reizigers uit het Verenigd Koninkrijk aan de lijst van 26 EU-landen moeten worden toegevoegd die de VS niet meer binnen mogen. 

Eerder deze week kondigde Trump aan dat reizigers uit 26 Schengenlanden niet meer welkom waren in de VS. Op die manier hoopt hij de coronavirusepidemie te counteren. Het Verenigd Koninkrijk stond niet op die lijst. Waarom die uitzondering werd gemaakt was nooit duidelijk. 

Het door de regering Trump aangekondigde inreisverbod had daarenboven een gunstig neveneffect voor de bewoner van het Witte Huis. In Schotland en Ierland bezit Trump in totaal 3 golfresorts. Die landen vallen als onderdeel van het VK niet onder het inreisverbod. Het gaat om de ‘Trump Turnberry’ en de ‘Trump International Golf Links’ in Schotland en een golfbaan in het Ierse Doonbeg. Alle drie de resorts hebben het financieel moeilijk.

Het aantal besmettingen in het Verenigd Koninkrijk kende de voorbije 24 uur een nieuwe piek. Bevestigde gevallen stegen van 596 tot 798, een stijging van 34 percent.

Trump kondigde eerder vandaag de nationale noodtoestand af. Toen een journalist hem vroeg waarom er voor het VK een uitzondering was gemaakt, antwoordde de president ‘dat experts hem dat zo hadden aangeraden’. Hij voegde er aan toe dat hij de volgende dagen zou bekijken of het VK alsnog aan de lijst moet worden toegevoegd. Andere landen moeten er misschien uit worden gehaald, zei Trump nog.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20