Inflatie en handelsspanningen duwen Europese beurzen in het rood

De negatieve inflatiecijfers in Duitsland, Spanje en Italië én de hernieuwde handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China duwen de Europese beurzen in het rood. De Bel20 verliest 0,86 procent.

Binnen de Brusselse sterindex leveren voornamelijk de bankenaandelen in. KBC verliest 2,9 procent, ING gaat zelfs 3,8 procent lager. Aan de andere kant winnen Galapagos en Barco respectievelijk 2,39 procent en 1,42 procent. De brede Europese index EuroStoxx50 daalt 1,35 procent.

Het grootste verlies bij de indexaandelen was voor Ageas, dat 3,93 procent weggleed. De verzekeringsgroep staat voor een dubbele wissel. Topman Bart De Smet wordt eind oktober voorzitter van de raad van bestuur, waar hij Jozef De Mey vervangt. In de dagelijkse leiding wordt hij opgevolgd door Hans De Cuyper, nu topman van de Belgische Ageas-dochter AG Insurance.

Beademingstoestellen

Van de Velde wint 8,55 procent. Het lingeriebedrijf zag zijn omzet in de eerste jaarhelft nochtans met 31,9 procent terugvallen tot 73,9 miljoen euro. De nettowinst zakte tot 5 miljoen euro. Belangrijker voor de beleggers was dat het bedrijf op 2 september een interimdividend van 1,00 euro knipt.

In Amsterdam daalt Philips 3,5 procent. De Verenigde Staten schrappen een groot deel van een bestelling voor 43.000 beademingsapparaten. De schrapping van het contract, dat bijna 600 miljoen euro zou opleveren, komt onverwacht voor het bedrijf. ‘Dit gaat uiteraard van invloed zijn op de financiële prestaties van Philips’, stelt topman Frans van Houten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20