Nieuwe kopman voor verzekeraar Ageas: Hans De Cuyper vervangt Bart De Smet als CEO

Bart De Smet stopt in oktober 2020 als CEO van Ageas om voorzitter te worden van de verzekeringsgroep. Hans De Cuyper promoveert tot CEO, zo meldt Ageas maandag.

Daarmee komt voor de 63-jarige De Smet een einde aan tien jaar CEO-schap. De Leuvenaar stond sinds het ontstaan van Ageas in 2010 aan het hoofd stond van de verzekeringsgroep, die de erfopvolger is van het gekapseisde Fortis. Hij schuift door naar de voorzitterstoel. De jarenlange voorzitter Jozef De Mey, net als De Smet een oud-strijder uit het Fortis-tijdperk, kondigde recentelijk zijn vertrek aan.

Bart De Smet is ook de huidige voorzitter van werkgeverskoepel VBO.

Bart De Smet – Isopix

Ervaring in Azië

De keuze voor De Cuyper (°1969) als zijn opvolger is weinig verrassend. Hij is momenteel de CEO van AG Insurance, de Belgische hoeksteen en de belangrijkste dochteronderneming van Ageas. Maar hij kent ook de opkomende Aziatische activiteiten van de groep goed, omdat hij van 2004 tot 2013 voor Ageas op verscheidene plekken in Azië aan de slag was.

De Mey over de benoemingen: ‘De raad van bestuur heeft er alle vertrouwen in dat Hans, dankzij zijn uitgebreide ervaring in zowel Europa en Azië, ervoor zal zorgen dat de onderneming goed op de toekomst is voorbereid en klaar is voor de volgende boeiende fase in haar evolutie. Als leider wist Bart De Smet als geen ander te inspireren, en het lijdt geen twijfel dat hij als voorzitter voor de Groep van onschatbare waarde zal blijven. Het getuigt van aanzienlijk beschikbaar managementtalent binnen de Groep dat beide vacatures intern zijn ingevuld na een volledige en onafhankelijke selectieprocedure.’

Ageas, lid van de Bel20-index op de Brusselse beurs, is een internationale verzekeringsgroep met ruim 45.000 werknemers. In 2019 bedroeg het premie-inkomen ruim 36 miljard euro.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20