Apple overstijgt de verwachtingen: verkoopcijfers vallen mee

Ook Apple maakte, als groot techbedrijf, zijn kwartaalresultaten bekend. Wat blijkt: de prognoses van analisten zaten ernaast: Apple doet het beter dan verwacht.

Waarom is dit belangrijk?

Door ietwat tegenvallende prognoses vielen de aandelen van Apple in de laatste helft van vorig jaar terug. Nu het bedrijf met betere resultaten komt dan verwacht, veren de koersen spectaculair op. Het bedrijf koopt nu voor 110 miljard dollar aan aandelen terug, het grootste bedrag in de VS ooit.

In het nieuws: Apple rapporteerde een omzet van 90,8 miljard dollar of ongeveer 84,6 miljard euro.

  • Hoewel dat cijfer een daling van 4,3 procent betekende, hadden analisten een nog grotere daling verwacht. Zij voorspelden een omzet tussen de 90 en 90,3 miljard dollar.
  • Hoewel de omzet uit de verkoop van iPhones in dit tweede fiscale kwartaal gedaald is met 10 procent, is dat volgens CEO Tim Cook logisch. In de voorbije kwartalen verkocht Apple uitzonderlijk meer iPhones, omdat de toelev
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer