Het Cathie Wood-effect: biotechbedrijf Zymergen klimt met 85 procent nadat topinvesteerder belang verdrievoudigde

Aandelen van biotechbedrijf Zymergen stegen donderdag met maar liefst 85 procent. De hausse – met investeringsbeheerbedrijf Ark Invest als grootste aanjager – hielp de onderneming om wat van de enorme verliezen van horrordag woensdag goed te maken.

Waarom is dit belangrijk?

Zymergen wil producten zoals folies die in smarttoestellen worden gebruikt, vervaardigen tegen 1/10de van de kostprijs, met behulp van een proces dat biomanufacturing wordt genoemd. In plaats van traditionele grondstoffen op basis van aardolie te gebruiken, creëert Zymergen biomoleculen door middel van fermentatie. Het gebruikt deze biomoleculen om de folies te maken.
Het bedrijf is pas sinds april beursgenoteerd; de beursgang werd met veel bombarie onthaald. Gisteren was het echter op sterven na dood ...

Het enige product van Zymergen wachtte een sombere toekomst, het management was plots niet meer zeker van de omvang van de markt waarop het zich richtte, en de CEO was abrupt opgestapt. En dat allemaal in één dag tijd, schrijft The Motley Fool.

Zymergen kelderde gisteren 76 procent nadat het bedrijf zei dat problemen met zijn belangrijkste product het zouden verhinderen om dit jaar en volgend jaar materiële inkomsten te genereren.

Maar de investeringfirma van fondsengoeroe Cathie Wood, Ark Invest, zag kansen in de enorme daling van Zymergen en verdrievoudigde uiteindelijk zijn belang in de onderneming. De Ark Invest Genomic Revolution ETF kocht meer dan 2,5 miljoen aandelen van het bedrijf, waardoor zijn belang op meer dan 3,5 miljoen aandelen komt, bericht Business Insider.

Op het moment van schrijven wordt het Zymergen-aandeel verhandeld aan 14,29 dollar.

Problemen met de productpijplijn

Zymergen zei eerder in een verklaring dat het zich bewust werd van problemen met zijn commerciële productpijplijn en dat deze een impact zullen hebben op de leveringstijdlijn en omzetprognoses van het bedrijf.

  • Een productpijplijn is een assortiment van producten en diensten in verschillende stadia van ontwikkeling.
  • Op elk gewenst moment heeft een bedrijf doorgaans veel items in de pijplijn. Sommigen van hen zullen de productie bereiken en inkomsten voor het bedrijf beginnen te genereren. Anderen zullen niet vruchtbaar blijken te zijn en het bedrijf kan hen verlaten.

Belangrijkste product. Zymergen werkt aan de ontwikkeling van Hyaline. Concreet moet Hyaline flexibele display-toepassingen voor schermen en apparaten mogelijk maken.

  • “Verscheidene belangrijke klanten ondervonden technische problemen bij de implementatie van Hyaline in hun productieprocessen”, zei Zymergen.
    • De onderneming voegde eraan toe dat, hoewel het vooruitgang boekte bij de aanpak van de uitdagingen, er een vertraging zal zijn in de commerciële omzet van het bedrijf.
  • Bovendien zei Zymergen dat de totale markt voor vouwbare beeldschermen trager groeit dan verwacht, wat ook resulteert in lagere verkoopprognoses voor het bedrijf.

(tb)

Meer