Na gemiste start is aandeel Robinhood plots 34 procent meer waard dankzij Cathie Wood

Het beursavontuur van de beleggersapp Robinhood startte in mineur. Na de eerste handelsdag was het aandeel ruim 9 procent minder waard. Intussen is de koers gestegen en noteert die stevig boven de intekenprijs van 38 dollar. Die stijging is voornamelijk te danken aan Cathie Wood, oprichtster van de vermogensbeheerder Ark Invest.

Waarom is dit belangrijk?

De beursintroductie van Robinhood zal ongetwijfeld één van de meest opvallende IPO's van dit jaar zijn. De beleggersapp wordt onder meer gebruikt door het legertje Reddit-beleggers, genaamd WallStreetBets, dat eerder dit jaar onder meer verantwoordelijk was voor de short squueze van GameStop. Bij het beursdebuut moest het aandeel wel terrein prijsgeven, maar ondertussen noteert Robinhood stevig in het groen.

29 juli was een belangrijke dag voor Vlad Tenev en Baiju Bhatt, de oprichters van Robinhood. Die dag brachten ze namelijk hun bedrijf naar de beurs. De beursintroductie verliep niet volledig naar wens, want de aandelenkoers was na de eerste handelsdag gezakt naar 34,82 dollar. Dat terwijl de intekenprijs 38 dollar bedroeg. Investeerders van het eerste uur werden na één dag handelen dus meteen opgezadeld met een verlies van 9,1 procent.

Bijna 35 procent de hoogte in

Intussen ziet de toekomst er veel rooskleuriger uit voor die beleggers. Sinds de start van deze week is de koers gestegen van 35,15 tot 46,8 dollar (voorbeurs woensdag). Dat is een stijging van maar liefst 24,2 procent. In vergelijking met de eerste handelsdag bedraagt het rendement zelfs 34,4 procent, of 19 procent meer dan de intekenprijs.

Wat is er aan de hand? De fondsengoere Cathie Wood liet vorige week weten dat zij op het einde van de eerste handelsdag van Robinhood met haar ARK Innovation ETF 1,3 miljoen aandelen van de beleggersapp had gekocht. Maar daar bleef het niet bij. De daaropvolgende dag bezat ze met haar fonds al 3,6 miljoen aandelen. Op slechts 24 uur tijd had ze haar belang in het bedrijf bijna verdrievoudigd.

55 miljoen aandelen

Gisteren kwam aan het licht dat Wood haar belang in het bedrijf verder heeft vergroot tot 4,9 miljoen aandelen. Verschillende nieuwssites hebben dit nieuws gebracht en dat verklaart waarom beleggers nu door een roze bril naar het aandeel van Robinhood kijken. Vraag is of er de komende dagen een vervolg wordt gegeven aan die rally.

In totaal heeft Robinhood 55 miljoen aandelen naar de beurs gebracht afgelopen donderdag. Met een intekenprijs van 38 dollar heeft die beursgang 2,1 miljard dollar in het laatje gebracht. Dat maakt van de beursgang van Robinhood een van de grootste IPO’s van dit jaar. De Chinese taxi-app Didi deed weliswaar nog beter. Dat bedrijf haalde dankzij de beursgang in juni maar liefst 4,4 miljard dollar op.

(bzg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20