Cathie Wood investeerde 45 miljoen dollar in Robinhood bij beursdebuut

De fondsengoeroe Cathie Wood heeft met haar fonds Ark Innovation Fund 1,29 miljoen aandelen van de beleggersapp Robinhood gekocht. Het bedrijf maakte gisteren zijn debuut op Nasdaq. Het aandeel heeft de handelsdag ruim 8 procent in de min afgesloten.

De befaamde beleggersapp Robinhood heeft gisteren zijn beursdebuut gemaakt. De intekenprijs bedroeg 38 dollar, de onderkant van de prijsvork. De beleggers reageerden koeltjes op de komst van Robinhood en duwden het aandeel in de rode zone. Op het einde van de handelsdag was het aandeel 34,82 dollar waard, oftewel een daling van 8,37 procent. Volgens Bloomberg was de IPO van Robinhood het slechtste debuut ooit voor een bedrijf van zijn formaat.

Ruim 45 miljoen dollar

Wood heeft dankbaar gebruikgemaakt van die daling om aandelen van Robinhood te kopen. Tijdens de handelsdag heeft ze met haar Ark Innovation Fund 1,29 miljoen aandelen van het bedrijf gekocht. Het aandelenpakket zou momenteel zo’n 45,2 miljoen dollar waard zijn.

Het investeringsbedrijf van Wood heeft ook meer dan 1 miljoen aandelen, met een geschatte waarde van ongeveer 72,74 miljoen dollar, gekocht van Twitter. Die investering kwam er nadat CEO Jack Dorsey vorige week aan investeerders vertelde dat de topcryptomunt Bitcoin (BTC) een “groot deel” van de toekomst van het socialemediabedrijf zal zijn. Het aandeel van Twitter sloot de handelsdag donderdag 0,6 procent hoger af.

Is Robinhood op weg om zelf een meme-aandeel te worden?

Hier en daar wordt er geopperd dat Robinhood riskeert om zelf een meme-aandeel te worden. De beleggersapp is zelf zeer populair bij beleggers die willen investeren in dergelijke aandelen, zoals GameStop en AMC Entertainment. In een interview met CNBC gaf Vladimir Tenev, één van de oprichters van Robinhood, aan dat hij daar nog niet echt heeft bij stilgestaan.

Hij bejubelde daarbij de particuliere beleggers. “We hebben het afgelopen jaar gezien dat heel wat bedrijven, zoals vliegtuigmaatschappijen en winkels, zwaar getroffen zijn door de coronacrisis. Institutionele beleggers hebben aandelen in dergelijke bedrijven massaal van de hand gedaan, terwijl de particuliere beleggers ze net hebben opgepikt. Zij hebben deze bedrijven ondersteund”, aldus Tenev.

(lb)

Lees ook:

Meer