Investeerder Cathie Wood kocht 1 miljoen aandelen van Grayscale Bitcoin Trust toen Bitcoin onder de 30.000 dollar tuimelde

Cathie Wood van investeringsfirma Ark Invest heeft dinsdag geprofiteerd van de volatiliteit in Bitcoin door aandelen van Grayscale Bitcoin Trust en Coinbase op te kopen.

 • Wood – bekend om het gretig profiteren van dips – kocht dinsdag 1.046.002 aandelen van de Grayscale Bitcoin Trust in de ARK Next Generation Internet indextracker, weet zakensite CNBC
  • Dat is een positie die ruwweg 29 miljoen dollar waard is op basis van de slotkoers van Grayscale: 28,01 dollar per aandeel. 
   • Grayscale daalde in de buurt van 25 dollar per aandeel tijdens de Bitcoin-val.
 • De oprichter en CEO van Ark Invest kocht ook 214.718 aandelen van Coinbase met haar vlaggenschipfonds ARK Innovation.
  • Ze deed dit ter waarde van ongeveer 47,8 miljoen dollar op basis van de slotkoers van Coinbase: 222,47 dollar per aandeel. 
   • Coinbase sloot dinsdag slechts 0,6 procent lager, maar daalde tijdens de handelsdag tot 210 dollar per aandeel.

Dieptepunt

De prijs van Bitcoin tuimelde dinsdagochtend onder de belangrijke grens van 30.000 dollar. Vervolgens keerde deze echter terug naar positief gebied. Met de verliezen van dinsdag is Bitcoin gehalveerd vanaf zijn recordpiek van meer dan 64.000 dollar medio april. 

Bij het dieptepunt van de dag daalde de Bitcoin met meer dan 11 procent tot ongeveer 28.911 dollar, onder het niveau van 29.026 dollar waar het 2020 mee afsloot, volgens Coin Metrics. De cryptomunt veerde vervolgens op en werd voor 32.637,54 dollar verhandeld rond het sluiten van de markt.

Grayscale Bitcoin Trust is nu de zevende grootste holding in het ARK Next Generation Internet exchange-traded fund (of: ETF). Dat is een passief beheerd beleggingsfonds dat op de beurs verhandeld wordt. Blootstelling aan Bitcoin kan als je belegt via de Grayscale-trust, zij het indirect. De trust is dit jaar met 12 procent gedaald, maar in de afgelopen 12 maanden met meer dan 150 procent gestegen.

De koers van het Grayscale-trust de voorbije vijf dagen – bron: TradingView

Ondertussen is Coinbase, ’s werelds grootste cryptohandelplatform, de 10e grootste holding in Ark’s vlaggenschipfonds ARK Innovation. Het aandeel vertegenwoordigt bijna 3,5 procent van het ETF.

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20