Rijkste persoon ter wereld ziet meer dan 100 miljard dollar van zijn fortuin verdampen

De flamboyante centimiljardair Elon Musk heeft sinds november vorig jaar meer dan 100 miljard dollar van zijn vermogen zien verdampen. De geïmplodeerde beurskoers van zijn elektrische wagenfabrikant Tesla wordt genoemd als grootste oorzaak van het verlies.

Waarom is dit belangrijk?

Een verlies van 101 miljard dollar op een jaar tijd geldt als de grootste waardedaling ooit op de Bloomberg Billionaires Index.

Aandelenkoers

Het nieuws: De nettowaarde van de Zuid-Afrikaanse techmagnaat – die in november 2021 een piek bereikte van 340 miljard dollar – dook vandaag naar 170 miljard dollar.

  • De daling kwam er nadat de aandelenkoers van Tesla gisteren was gezakt naar het laagste peil in twee jaar, zo bericht Bloomberg.
  • Toch blijft Musk de rijkste persoon ter wereld. Zijn nettowaarde overtreft die van de zilveren medaille op de miljardairslijst, de Fransman Bernard Arnault, met ongeveer
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer