Techlegende Larry Ellison is nu rijker dan de oprichters van Google

De nettowaarde van Amerikaans miljardair Larry Ellison is met bijna 16 miljard dollar gestegen. Oracle, de softwaregigant die hij mee oprichtte, rapporteerde deze week een verrassende stijging van de inkomsten uit de verkoop van zijn cloud-computing software.

Ellison heeft een fortuin van 135,7 miljard dollar, volgens de miljardairslijst van Forbes. Hij komt met dat kapitaal net voor Larry Page (126,3 miljard dollar) en Sergey Brin (121,7 miljard dollar), beiden van Google, op de vijfde plaats in de wereldranglijst te staan. Bill Gates, de op drie na rijkste persoon ter wereld, is 139,2 miljard dollar waard. De top drie bestaat al geruime tijd uit Bernard Arnault (193 miljard dollar), Jeff Bezos (198 miljard dollar) en Elon Musk (265 miljard dollar).

De aandelen van Oracle stegen vrijdag met 16% nadat de in Austin (Texas) gevestigde softwaregigant de fiscale resultaten over het tweede kwartaal bekendmaakte. Oracle probeert al jaren de kloof in de cloud computing-markt te dichten met industrieleiders Amazon, Alphabet (Google) en Microsoft.

Tesla

De 77-jarige Ellison bezit meer dan 40% van Oracle, de firma voor bedrijfssoftware die hij in 1977 mede oprichtte en waar hij nog steeds voorzitter en chief technology officer (CTO) is. Hoewel Ellisons Oracle-aandelen ongeveer 75% van zijn fortuin behelzen, heeft hij ook een belang van ongeveer 15 miljard dollar in de e-automaker Tesla, waardoor hij een van de grootste individuele aandeelhouders is.

Begin de jaren zeventig is Ellison zijn carrière begonnen als computerprogrammeur. Hij blijft dus de vinger aan de pols houden van nieuwe technologie.

Uithaal naar Amazon

In zijn winstgesprek op donderdag haalde Ellison uit naar Amazons cloudactiviteiten. De grote rivaal kreeg de voorbije week een tegenslag te verwerken toen door een storing pakketleveringen in de war gestuurd werden, en belangrijke streamingdiensten werden platgelegd.

Ellison zei dat hij complimenteuze feedback had gekregen van een gebruiker van Oracle’s clouddiensten. “En het briefje zei in feite dat het enige wat we hebben opgemerkt aan Oracle, Oracle’s cloud, is dat deze nooit uitvalt”, zei hij tijdens de call. “Dat kunnen we van geen van de andere clouds zeggen.”

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20