Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 24 OKT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Fortnitemaker koopt platform voor ‘kindvriendelijke tech’ SuperAwesome

Logo Business AM
Gaming

25/09/2020 | Willem De Maeseneer | 3 min leestijd

Epic Games, Fortnite.

Epic Games, de maker van de populaire videogame ‘Fortnite’, maakt op vrijdag bekend dat het SuperAwesome heeft gekocht. Dat is een platform voor software-ontwikkelaars om hun producten veilig te maken voor kinderen.

De Britse startup is een pionier in de zogeheten ‘kid tech-markt’, en houdt zich bezig met veilige digitale ervaringen voor kinderen te ontwikkelen. Zijn Kids Web Services-platform bevat alle instrumenten die ontwikkelaars nodig hebben om bijvoorbeeld systemen van ouderlijk toezicht in te bouwen in hun producten.

Samen zijn Epic Games en SuperAwesome naar eigen zeggen van plan om een breed scala aan kindveilige diensten te bouwen. SuperAwesome werkt samen met enkele grote namen, om hun producten toegankelijk te maken voor kinderen. Mattel, Disney, Hasbro en Lego, maken samen met nog zo’n 300 andere bedrijven deel uit van het klantenbestand van Epics nieuwste aanwinst.

Epics koopwoede

De softwareontwikkelaar maakte gisteren nog maar bekend dat het 15 miljoen dollar gaat investeren in Manticore, een platform waarmee iedereen zijn eigen game kan maken. De aankondiging van vandaag toont aan dat Epic nog niet van plan is om zijn koopwoede te temperen, ondanks het grote mededingingsconflict dat het uitvecht met Apple.

Epic is sinds half augustus verwikkeld in een juridische strijd met Apple Inc over de verwijdering van ‘Fortnite’ uit de App Store. Fortnite pakte uit met een eigen in-app betalingssysteem, maar dat is volgens Apple in strijd met de richtlijnen van de App Store.

Ook het durfkapitaalfonds van Microsoft investeerde eerder dit jaar al in SuperAwesome tijdens een financieringsronde. Op dit moment heeft de startup al 35 miljoen dollar opgehaald.

Epic Games is de maker van Fortnite, een waanzinnig populair battle royale-game, en ook van de Unreal Engine. Dat laatste is software-omgeving waarmee spelontwikkelaars de architectuur van hun games kunnen vormgeven. Meer dan 11 miljoen ontwikkelaars wereldwijd gebruiken de Unreal Engine. SuperAwesome werd aangekocht vooral om voor die ontwikkelaars diensten te leveren, zoals de kindvriendelijkheid en de advertering in hun producten te verbeteren.

Source: Reuters


Gelijkaardige artikels


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.688.829
 • Aantal
  doden
  1.137.115
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  270.132
 • Aantal
  doden
  10.588
Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
 • Wie wint de Amerikaanse verkiezingen?

  Biden vs Trump
Logo Business AM

Business AM | Stocks