Opvolger Nintendo Switch in de maak: Wanneer komt Nintendo met meer nieuws?

Nintendo geeft fans een voorproefje van wat er komen gaat met de opvolger van de razend populaire Switch-console. Hoewel de details nog schaars zijn, belooft CEO Shuntaro Furukawa dat er vóór maart 2025 een aankondiging komt.

In het nieuws: Sinds de lancering van de originele Nintendo Switch in 2017 hebben fans reikhalzend uitgekeken naar een modernere versie van de console. Nu lijkt het erop dat hun wachten binnenkort beloond wordt, aangezien Nintendo bevestigt dat er aan een opvolger wordt gewerkt.

  • Switch 2: Hoewel de originele Switch een enorme hit was, met meer dan 130 miljoen verkochte exemplaren sinds de release, klagen sommige gebruikers over beperkingen bij het draaien van recente games. Dit heeft de vraag naar een krachtigere opvolger doen toenemen.
  • Officiële aankondiging: Shuntaro Furukawa heeft via X laten weten dat het officiële nieuws over de opvolger van de Switch binnen enkele maanden zal komen. “We zullen dit jaar nog een nieuwe Nintendo Switch aankondigen”, zei hij. Hoewel er geen details zijn vrijgegeven, belooft Nintendo dat er tegen het einde van dit jaar meer informatie beschikbaar zal zijn.
  • Teaser event: Nintendo houdt binnenkort een evenement, maar heeft aangekondigd dat de opvolger van de Switch daar niet besproken zal worden. Dit wijst erop dat de onthulling van de nieuwe console op een later moment zal plaatsvinden.

    Hoewel er nog veel onduidelijkheid is over de specificaties en functies van de nieuwe console, is één ding zeker: Nintendo-fans kunnen zich verheugen op een aankondiging in de nabije toekomst.

    Meer