Microsoft verdient meer aan games dan aan Windows

Techgigant Microsoft maakte zijn kwartaalresultaten bekend. Daarbij valt op dat het bedrijf nu meer verdient aan gaming dan aan het gekende besturingssysteem Windows. De overname van spelontwikkelaar Activision Blizzard zit daar voor iets tussen.

Waarom is dit belangrijk?

Na een felbevochten overname waarin de Britse beurswaakhond tussenkwam, staat Microsoft nu sterker dan ooit in de gamingwereld. Tegelijk levert de overname van Activision Blizzard nog geen netto winst op. Opslagruimte voor AI doet dat wel.

In het nieuws: Microsofts resultaten van het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2024 zijn overtuigend.

  • In het tweede kwartaal, dat liep van oktober tot en met december 2023, rapporteerde Microsoft een omzet van 62 miljard dollar en een netto inkomen van 21,9 miljard dollar. Dat is een verhoging met respectievelijk 18 en 33 procent.
  • Het is de eerste keer dat het bedrijf cijfers rapporteert na de overname van gameontwikkelaar Activision Blizzard, het bedrijf achter successen als Call
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer