Grand Theft Auto 6 (GTA VI) rijdt zich warm voor lancering

De langverwachte nieuwe versie van GTA VI krijgt meer vorm. Op het volledige spel is het nog wachten tot 2025, maar ontwikkelaar Rockstar Games heeft alvast een eerste trailer gedeeld. Daarin zien fans oude spelelementen terugkeren, maar zijn er ook al heel wat nieuwe ontwikkelingen te zien.

Waarom is dit belangrijk?

De Grand Theft Auto-games hebben al sinds 1997 een groot aandeel binnen de gamingwereld. Daarna kwamen er nog vier games uit, waarbij GTA V uit 2013 de laatste was.

Het nieuws: Na tien jaar komt er nieuwe versie van de blockbuster Grand Theft Auto aan. Ontwikkelaar Rockstart Games deelde een trailer en liet daarbij ook weten dat de release in 2025 zal plaatsvinden. De trailer werd iets vroeger uitgebracht dan gepland wegens een lek.

Eerste vrouwelijke hoofdrol

Meer details:

  • GTA VI zal zich opnieuw afspelen in Vice City. Daarmee verhuist het spel dus terug van een fictieve versie van Los Angeles naar een fictieve versie van Miami.
  • Voor het eerst in de geschiedenis van het spel, zullen een man en een vrouw de hoofdrol spelen in een Grand Theft Auto-spel. Het duo is gebaseerd op Bonnie & Clyde en zal dus ook in het spel bekend staan om hun roekeloze bankovervallen en moorden, zoals in elk Grand Theft Auto-spel al het geval is.
  • De komst van een vrouwelijk personage is een primeur, want in de eerdere versies was de hoofdrol steeds voor een of meerdere mannen. Dat kwam, volgens een eerder rapport van Bloomberg, door toxische werkomstandigheden in het verleden. Na een aantal veranderingen binnen het bedrijf is er dus plaats voor een vrouwelijk hoofdpersonage.
Meer