Europese beurzen volgen Wall Street in het rood

De Europese beurzen begonnen de dag goed, maar na 16 uur ging het bergaf. Niet toevallig liep dat samen met het moment dat de aandelenmarkten in de VS hun deuren openden.

In de VS vallen de klappen bij techbedrijven en in Europa lijkt dat niet anders. In de Amsterdamse sterindex AEX is de chipmaker ASMI de sterkste daler met 6,8 procent, meteen op de voet gevolgd door betaalbedrijf Adyen, dat 6,3 procent lager gaat. Daarna volgen chipmaker ASML en Prosus, de hoofdaandeelhouder van het Chinese techbedrijf Tencent.

In Parijs doet STMI Electronics er 6,9 procent af en in Frankfurt verliest de maaltijdbezorger Delivery Hero 7,9 procent.

Auto’s scoren

Ook in Parijs gaan de auto-aandelen wel hoger. Peugeot en Renault doen er allebei tot 3 procent bij. De Franse regering kwam al een hele tijd geleden met een steunplan voor de autosector en dat lijkt nog steeds niet afgedaan te hebben.

In België moet farma het dan weer ontgelden. De drie grootste dalers in de sterindex Bel20 zijn UCB, Galapagos en Argenx. De Brusselse farmagroep UCB verliest 3,3 procent, het Mechelse Galapagos gaat 3 procent onderuit en het Gentse Argenx crasht 2,5 procent. Vastgoedgroep WDP is de sterkste stijger met 0,7 procent.

De brede Europese index EuroStoxx50 gaat 1 procent in het rood.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20