Big Tech duwt Nasdaq stevig in het rood

De Amerikaanse beurzen nemen even een rustdag na de rally van de voorbije dagen. De Nasdaq gaat 2 procent onderuit, de S&P500 doet er 0,6 procent af en de Dow Jones stijgt lichtjes met 0,1 procent.

Waar de Nasdaq de voorbije maanden meestal de primus was dankzij het wilde enthousiasme voor techaandelen, wint de Dow Jones ondertussen wat meer terrein. Al twee dagen op rij doet de sterindex het beter dan de techbeurs.

Het zijn ook vooral die techaandelen waar de klappen vallen. Ook al twee dagen op rij trouwens. Apple gaat 3 procent in het rood, Tesla doet er 6,3 procent af, Netflix gaat 1,4 procent lager en Microsoft valt 2 procent lager.

Facebook, dat donderdag aankondigde in de week voor de presidentsverkiezingen geen politieke advertenties meer te aanvaarden, verliest 2,5 procent.

Luchtvaart

Coronagevoelige aandelen doen het dan weer goed. Luchtvaartmaatschappijen gaan tot 6 procent hoger en de casino- en hoteluitbater MGM mag er 2 procent bij schrijven. Donderdag kondigde United Airlines nog aan dat het 16.000 werknemers ontslaat.

De verliezen komen er na een stevige rally. De brede index S&P500 brak de afgelopen drie weken het ene record na het andere. Woensdag stond hij met 3.580 punten op zijn hoogste peil ooit. Ook de Nasdaq ging woensdag voor de eerste keer ooit door de grens van 12.000 punten.

Donderdag werden ook de Amerikaanse werkloosheidscijfers van een week geleden bekendgemaakt. Ze zitten al een tijd in een dalende trend en waren met 881.000 werklozen zelfs lager dan verwacht.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20