Europese beurzen volgen Wall Street in het groen

Alle Europese beurzen eindigen woensdag positief. Net als in Amerika is die stijging deels te danken aan goed nieuws over een potentieel coronamedicijn.

De Amerikaanse beurzen openden al mooi in het groen nadat farmareus Gilead had aangekondigd dat remdesivir, zijn potentieel middel tegen het coronavirus, zijn werk toch blijkt te doen. Vorige week lekten er nog resultaten uit die het tegenovergestelde aantoonden.

De Europese beurzen, die in het rood waren gestart, volgen het voorbeeld van Wall Street en staan aan het einde van de dag ook allemaal in het groen. De Belgische sterindex Bel20 komt 2,4 procent hoger uit.

In de top drie vinden we opnieuw de bank KBC en de brouwer AB InBev terug met een stijging van respectievelijk 5 en 5,9 procent. AB InBev steeg deze week al 18 procent, KBC deed er al 20 procent bij.

Het best presterende Bel20-aandeel was woensdag Telenet. De telecomspecialist ging 6 procent hoger. Helemaal onderaan bengelt het farmabedrijf UCB, met een verlies van 6,4 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20