Dow stevig van start na goed nieuws over coronaremmer

De Amerikaanse beurs opent 2 procent hoger nu farmareus Gilead positief nieuws heeft over coronamedicijn remdesivir. Ook de kwartaalresultaten van Alphabet duwen de beurzen omhoog.

Zit er nu toch een medicijn tegen corona aan te komen? Farmagigant Gilead kan nu toch positieve resultaten voorleggen van remdesivir. Eerste, gelekte onderzoekcijfers gaven een negatieve indruk, maar nu lijkt Gilead toch de graal van de corona-pandemie gevonden te hebben.

Dat duwde het aandeel van Gilead voorbeurs al 8 procent omhoog. Bij de bel steeg het aandeel met vijf procent. Dat had een positief effect op de beurzen.

De technologiebeurs Nasdaq deed er bij opening net iets meer dan 2 procent bij. Dat had dan weer te maken met de kwartaalresultaten van Alphabet, het moederbedrijf van Google. Positief konden die in volle coronacrisis nooit zijn, maar de daling was minder sterk dan verwacht.

De brede beursindex S&P 500 deed het ook goed en steeg met net iets minder dan 2 procent. Ook de Dow Jones sprong goed uit de startblokken met net meer dan 1,5 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20