Markten:
Markten inladen...

MAANDAG 30 MRT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Dow Jones staat 20% hoger dan dinsdag

Logo Business AM
Markten

26/03/2020 | Dominique Dewitte | 2 min leestijd

AP

De Amerikaanse aandelenbeurzen stijgen voor de derde dag op rij, nadat de Senaat een noodplan van 2000 miljard dollar met 96 stemmen tegen nul had goedgekeurd.

De Dow Jones ging meer dan 1.300 punten hoger, goed voor een dagwinst van 6,2 procent. Daarmee zette de beursindex zijn beste driedaagse sinds 1931 neer. Sinds dinsdag noteert de Dow liefst 20 procent hoger. Ook de S&P 500 ging 6,2 procent hoger, terwijl de techbeurs Nasdaq 5,6 procent mocht toevoegen. Facebook, Amazon, Apple, Netflix en Google-holding Alphabet klokten alle minstens 4 procent hoger af dan bij het begin van de dag.

Investeerders negeerden een rapport van het Minsiterie van Arbeid, dat een uur voor de opening van Wall Street werd gepubliceerd en waaruit moest blijken dat het aantal werkloosheidaanvragen tot 3,28 miljoen was gestegen, een absoluut record. Toch was het cijfer gunstiger dan wat een aantal analisten had verwacht. Hun prognose lag rond de 4 miljoen.

Voor de opening van de markten had FED-voorzitter Jerome Powell in de ‘Today Show’ aangekondigd dat de centrale bank ‘niet zonder middelen zou komen te zitten om de economie stabiel te houden’.

Olie ging 5,63 procent lager en noteert nu op 23,11 dollar per vat. Goud blijft het goed doen en stijgt met 0,7 procent tot 1.644 dollar per ounce. Ook de bitcoin houdt stand en kost nu 6.720 dollar, een winst van bijna 1 procent. De euro tenslotte gaat 1,5 procent hoger en noteert nu tegen 1,10 dollar.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton