Dow Jones en S&P 500 stijgen voor derde dag op rij

De Dow Jones Industrial en de S&P 500 stegen woensdag voor de derde dag op rij. De Nasdaq leed een miniem verlies.

De Dow Jones International ging 36 punten hoger, een stijging van 0,12 procent. Ook de S&P 500 mag 0,1 procent toevoegen. De techbeurs Nasdaq gaat ondanks opmerkelijke kwartaalresultaten van Amazon en Alphabet 0,02 procent lager.

Amazon

Amazon kon dinsdag nabeurs voor het eerst in zijn geschiedenis een omzet van meer dan 100 miljard dollar aankondigen. Ook de winst was dubbel zo hoog als wat analisten hadden voorspeld. Maar het vertrek van CEO Jeff Bezos jaagt het aandeel een fractie lager.

Investeerders reageerden wel enthousiast op een voorlopig jobsrapport voor januari. Volgens databedrijf ADP zouden vorige maand 174.000 nieuwe jobs zijn gecreëerd, een pak meer dan de 50.000 die analisten hadden berekend.

Investeerders volgen ook de onderhandelingen in het Congres over een nieuw stimuluspakket. De regering Biden wil nog eens 1.900 miljard dollar in de Amerikaanse economie injecteren. Ook de vooruitgang die wordt gemaakt in de vaccinatie van de Amerikaanse bevolking tegen Covid-19 zwengelt de hoop op een economisch herstel herstel aan.

Olie, goud, crypto en dollar

De olieprijs blijft stijgen. Voor een vat Brentolie moet woensdagavond 58,54 dollar worden neergeteld, een stijging van 1,84 procent. Ook goud en zilver profiteren van het positieve beurssentiment, met een klim van respectievelijk 0,06 en 1,85 procent. Op de cryptomarkt stijgt de bitcoin met 3,68 procent. De cryptomunt is ondertussen meer dan 37.000 dollar waard. Ook de Litecoin (+7,6 procent) en Ethereum (+6,9 procent) boeken forse winsten. De euro verliest nog wat terrein tegen de Amerikaanse dollar. Voor de eenheidsmunt moet nu 1,2035 dollar worden betaald, een verlies van 0,07 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20