Dow Jones op weg naar nieuw record

De Amerikaanse beurzen gaan hoger op de laatste dag van de week. De Nasdaq en de S&P500 breken alweer een record en de Dow Jones is nog maar 3,5 procent verwijderd van zijn piek.

Het zijn recorddagen voor de aandelenmarkten in de VS. De S&P500 ging de voorbije twee weken al zeven keer door zijn recordpeil en de Nasdaq mocht ook al eens zegevieren. En ondertussen kan ook de Dow Jones elk moment op zijn hoogste punt ooit noteren.

Als de beurzen vrijdag ook in het groen sluiten, betekent dat de vijfde weekwinst op rij voor de S&P500 en de Dow Jones.

TikTok

In tegenstelling tot donderdag doet tech het goed. Walmart en Microsoft, die aankondigden samen de videoapp TikTok te willen kopen, gaan allebei meer dan 1 procent hoger. De rest van de grote techbedrijven wint minder dan 1 procent.

De beurzen genieten nog een beetje na van de speech van centralebankvoorzitter Jerome Powell donderdag. Die kondigde aan dat de Amerikaanse centrale bank Fed zijn krampachtige focus op 2 procent inflatie loslaat. De prijzen mogen nu meer dan 2 procent stijgen, maar dat moet dan later wel goedgemaakt worden door een lagere groei.

Nog lang lage rente

Dat wil zeggen dat de bank de rente niet meer automatisch koppelt aan de inflatie en dus nog voor lange tijd vastklikt op nul procent. Beleggers zijn daar zeer over te spreken, want dat maakt dat bedrijven nog lang goedkoop kunnen lenen en dus makkelijker kunnen investeren.

De Dow Jones en de S&P500 gaan 0,2 procent hoger, de Nasdaq wint 0,6 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20