Walmart biedt samen met Microsoft op TikTok

De Amerikaanse winkelketen Walmart brengt in samenwerking met Microsoft een bod uit op de videoapp TikTok. Dat meldt het bedrijf aan verschillende Amerikaanse media.

‘De manier waarop TikTok e-commerce en advertentiemogelijkheden heeft geïntegreerd in andere markten is een duidelijk voordeel voor ons’, zegt het bedrijf in een mededeling. ‘We geloven dat een overname van TikTok in de VS in samenwerking met Microsoft ons ten goede kan komen.’

Walmart zegt er ook bij ervan overtuigd te zijn dat een overname van TikTok door de winkelreus en Microsoft ‘zowel de verwachtingen van TikTok-gebruikers als die van regulatoren zal vervullen.’

Het aandeel van Walmart ging vlak na het nieuws 2 procent hoger.

Spionage

TikTok ligt in de VS al langer onder vuur. President Donald Trump verwijt het bedrijf te nauwe banden te hebben met de Chinese regering, waardoor die Amerikanen zou bespioneren via de app. Daarom legde hij TikTok een ban op in zijn land.

TikTok heeft tot midden november tijd om gekocht te worden door een Amerikaans bedrijf, anders verdwijnt het onherroepelijk uit de VS. Microsoft en Walmart zijn voorlopig de enigen die officieel hebben toegegeven dat ze op de populaire app azen. In de wandelgangen klinkt het dat ook onder andere Twitter, Apple en Oracle geïnteresseerd zijn.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20