Dow Jones eindigt licht hoger, maar kent slechtste week sinds einde maart

De Amerikaanse beurzen bewogen vrijdag amper ondanks de verlenging van een verbod voor Amerikaanse bedrijven om telecomapparatuur gemaakt door het Chinese Huawei, te kopen of te gebruiken.

De beursindex Dow Jones eindigt 60 punten hoger dan bij aanvang, een winst van 0,25 procent. Ook de S&P 500 (0,4 procent) en de techbeurs Nasdaq (0,8 procent) sluiten de beursdag met kleine winsten af.  

Verliezen bij het begin van de sessie werden ongedaan gemaakt nadat een aantal retailbedrijven beter dan verwachte resultaten neerzetten. Ook het consumentenvertrouwen ging lichtjes vooruit nu de Amerikaanse president Trump bekendmaakt dat gezinnen nog een tweede cheque met financiële hulp kunnen verwachten.

Toch hebben de beurzen hun slechtste week sinds eind maart achter de rug. De Dow en de S&P 500 noteren 2,4 procent lager dan maandag, de Nasdaq moest 1,7 procent prijsgeven.

Olie zet zijn opmars verder en gaat nog eens 7,9 procent hoger. Een vat WTI-olie kost nu bijna 30 dollar. Berichten uit China wijzen op een herneming van de activiteit. Goud stijgt met 0,7 procent. Voor een ounce goud telt u woensdagavond 1.753 dollar neer. De euro gaat 0,09 procent hoger en kost nu 1,081 Amerikaanse dollar. De bitcoin beweegt zich wat lager en kost vrijdagavond 9.360 dollar, een verlies van 3 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20