Cryptofonds Grayscale start een investeringstak voor Solana met 9,5 miljoen dollar aan SOL-munten

Grayscale Investments, het grootste cryptobeleggingsfonds ter wereld, investeert nu ook opvallend stiers in Solana, een opkomende cryptomunt.

Beleggers van cryptofonds Grayscale kunnen sinds dinsdag ook blootstelling aan cryptomunt Solana (SOL) verkrijgen. Het fonds lanceerde deze week namelijk het Grayscale Solana Trust. Die arm van het bedrijf houdt al 9,5 miljoen dollar in SOL-munten aan. 

Solana is een cryptomunt die proof-of-history en proof-of-stake gebruikt om transacties te valideren en te delven naar nieuwe munten. Dergelijke systemen, waarbij gebruikers munten inzetten om een validator te worden, zijn bijzonder milieuvriendelijk in vergelijking met het klassieke proof-of-work-systeem dat Bitcoin gebruikt. Bij die laatste techniek is een grote hoeveelheid computerrekenkracht vereist om te mogen valideren. De blockchain van Solana zou ook bijzonder goed schalen om een groot aantal gebruikers te kunnen onboarden.

33,1 miljard euro in Bitcoin

Grayscale-CEO Michael Sonnenshein zei dat het fonds steeds meer interesse heeft in andere cryptomunten om in te beleggen voor zijn investeerders, weet cryptosite Decrypt. Dit jaar stak Grayscale ook al geld in cloudmunt Filecoin (FIL), reclame-munt Basic Attention Token (BAT, Chainlink (LINK), Livepeer (LPT) en metaversemunt Decentraland (MANA).

Het beleggingsfonds staat natuurlijk vooral bekend voor de schatkist aan Bitcoins die het bijhoudt. Sinds april 2021 zou Grayscale zeker 654.885 Bitcoins in zijn bezit hebben. Dat zouden meer dan 45 procent van alle Bitcoins zijn die in het bezit van privébedrijven zijn. Op het moment van schrijven komt dat aantal Bitcoins neer op een fortuin van 33,1 miljard euro.

“Blootstelling aan crypto diversifiëren”

“We zitten op de eerste rij voor de mainstream aanvaarding en ingebruikneming van cryptomunten, en we ontdekken dat investeerders steeds vaker hun blootstelling aan digitale activa, zoals Bitcoin en Ethereum, willen diversifiëren”, zei Sonnenshein in een persbericht.

Het Solana-netwerk en zijn hoofdmunt SOL zijn dit jaar met 11.015 procent toegenomen in waarde, staat te lezen in de tabellen van CoinGecko. De laatste maanden slaagde de munt er in om Cardano (ADA) van de troon te stoten als vijfde grootste cryptomunt ter wereld volgens marktwaarde. Aan het begin van het jaar was een SOL-munt nog 1,84 dollar waard. Dinsdag kostte zo’n munt rond de 220 dollar.

(NS)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20