Vastgoed is booming in de metaverse: digitaal stuk grond verkocht voor 2,43 miljoen dollar

Een stuk digitaal land in Decentraland – een gedecentraliseerd 3D virtual reality-platform dat bestaat uit 90.601 percelen – werd dinsdag verkocht voor een recordbedrag van 2,43 miljoen dollar aan cryptomunten. Dat is meer dan het dubbele van de vorige recordprijs voor virtueel onroerend goed, die meer dan 913.000 dollar bedroeg.

Metaverse Group, een dochteronderneming van Tokens.com, voltooide de aankoop van een stuk digitaal land voor 618.000 MANA (ongeveer 2,43 miljoen dollar). Dat melden zowel Decentraland als Tokens.com. MANA is de cryptomunt van Decentraland, waarmee gebruikers activa in de virtuele ruimte kopen en verkopen.

Tokens.com zegt het “landgoed van 116 percelen in het hart van het Fashion Street-district” van Decentraland te zullen gebruiken voor zijn expansie naar de digitale mode-industrie.

Duurder dan Manhattan

Het bedrag waarvoor het stuk land is verkocht, is iets hoger dan de gemiddelde huizenprijs in Manhattan en ligt ruim boven de vastgoedprijzen in de andere delen van New York. Ook is het hoger dan die van woningen in het peperdure San Francisco. Niettemin zijn woningen in de Amerikaanse financiële en tech-hoofdsteden nog steeds duurder op een per-vierkante-meter basis, weet Business Insider.

De belangstelling voor het metaverse is explosief gestegen sinds Facebook zijn bedrijfsnaam veranderde in Meta. Enthousiastelingen kopen grond in de metaverse als speculatieve investering. Ook zijn crypto-tokens die verbonden zijn met de metaverse de laatste tijd sterk gegroeid. Zo steeg MANA de afgelopen week met bijna 60 procent.

(jvdh)

Meer