Bel20 kan het tij keren: Brusselse beurs is ster van Europa

De Europese beurzen eindigden donderdag nog nipt in het groen. De Bel20 was de enige die met 1,7 procent een forse winst kon optekenen. De andere aandelenmarkten beperkten hun winsten tot minder dan 1 procent. Een dag eerder droeg de Bel20 nog de rode lantaarn.

De winnaars zijn banken en biotech. De top 3 bestaat uit de bank KBC, het biotechbedrijf Galapagos en de investeringsmaatschappij GBL. KBC deed er meer dan 4 procent bij, de andere twee gingen meer dan 3 procent hoger. De volgenden in de rij zijn de biotechgroep Argenx en de bank ING, die allebei meer dan 2 procent stijgen. De verliezer was Barco met -3 procent.

Ook in Amsterdam deden de banken het goed. ABN Amro deed er 3,4 procent bij. Nochtans was er donderdag zowel voor ING als ABN Amro slecht nieuws. Beide banken hadden geld geleend aan de Duitse fintech’er Wirecard. Die vroeg donderdag het faillissement aan en dus is de kans bestaande dat ze hun geld niet terugzien. Volgens het persbureau Bloomberg zouden beide banken er 180 miljoen euro aan verliezen.

Het aandeel van Wirecard crashte trouwens volledig donderdag. Het ging meer dan 70 procent lager in Frankfurt. Eén aandeel kost nu 3,60 euro.

Goed nieuws voor Lufthansa

Wie het dan weer wel heel goed deed, ook in Frankfurt, is Lufthansa. Het lijkt de luchtvaartmaatschappij allemaal even voor de wind te gaan. Ondanks veel gemor keurde hoofdaandeelhouder Heinz Hermann Thiele het reddingspakket van de Duitse overheid voor Lufthansa goed, net als de Europese Commissie. Het aandeel vloog 7 procent hoger.

In Londen gaat Royal Mail 12,4 procent onderuit. Het 500 jaar oude bedrijf moet besparen door de coronacrisis en schrapt 2.000 jobs in het hoger kader.

In Milaan ten slotte gaat Fiat Chrysler 1,4 procent hoger. De autoproducent kan rekenen op staatssteun van de Italiaanse overheid.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20