Wall Street eindigt grillige week in mineur

De Amerikaanse aandelenbeurzen konden, in tegenstelling tot de Europese, niet bekoren vrijdag. Ze eindigden allemaal rond de 4 procent in het rood.

Het begon nochtans goed. Bij de opening sprongen alle beurzen 2 procent hoger, maar vanaf daar was het een rit naar beneden. Uiteindelijk had de Dow Jones een verlies van 4 procent bij de slotbel, de bredere S&P500 kwam op -4,4 procent en de technologiebeurs Nasdaq ging 3,8 procent in het rood.

Een duidelijke reden voor de slechte prestatie is er niet, maar de coronacrisis zit er vast voor iets tussen. De beurzen springen al de hele week op en neer. Beleggers hebben geen idee wat hen te wachten staat en doen maar wat. De Europese beurzen sloten dan wel fors in het groen af, Amerikanen waren duidelijk negatiever gesteld. Vrijdag ging New York in lockdown, wat vast heeft bijgedragen aan de verkoopgolf.

Grootste weekverlies

Donderdag eindigden alle Amerikaanse beurzen in het groen, maar dat kon de week niet goedmaken. De Dow verloor 17 procent in vijf dagen tijd, de S&P500 13 procent en de Nasdaq 12,6 procent. Allemaal hadden ze hun grootste weekverlies sinds de financiële crisis in 2008.

De grote winnaars waren chatapplicaties als Zoom en Slack. Die worden intensiever gebruikt nu mensen meer moeten telewerken. Beiden konden al fors meer gebruikers noteren. Zoom steeg 5,5 procent, Slack deed er 5,7 procent bij.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20