Technologiebeurs Nasdaq scoort dankzij techgiganten

Alle Amerikaanse aandelenbeurzen stonden op winst bij de slotbel. De technologiebeurs Nasdaq liet een stijging van net geen 4 procent optekenen. Een groot verschil met een dag eerder.

De rust lijkt ietwat terug te keren op de New Yorkse beurzen. Het vertrouwen in monetaire en andere maatregelen om de economische impact van het coronavirus covid-19 te bestrijden, lijkt te groeien.

De beurzen openden nog met 2 procent verlies, maar kwamen daar al snel van terug. Bij de slotbel stond zowel de Dow Jones als de bredere S&P500 op 1,2 procent winst, de technologiebeurs Nasdaq floreerde met een stijging van 3,7 procent.

De Nasdaq kon surfen op de populariteit van de techaandelen. Netflix en Facebook stegen respectievelijk 8 en 7,5 procent. Amazon doet er 5 procent bij. De bedrijven profiteren van de horde aan thuiszitters door covid-19.

ECB

Het was al duidelijk in de nabeurshandel op Wall Street. Toen de Europese Centrale Bank (ECB) in de nacht van woensdag op donderdag onze tijd aankondigde dat ze 750 miljard euro in het financiële systeem pompt leefden de markten meteen 3 procent op, na een desastreuze dag.

Woensdag kenden de beurzen een rit naar beneden. Helemaal op het einde kwam er een opflakkering toen bleek dat de Amerikaanse Senaat er een coronanoodplan had doorgekregen, maar het mocht niet meer baten. Alles eindigde rond de 6 procent in het rood en de Dow Jones kwam op zijn laagste punt in meer dan drie jaar terecht. Dinsdag bleven de beurzen wel boven het nulpunt, maar de handel was toen uiterst grillig.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20