Nieuw dieptepunt op Wall Street

Het was geen groot succes op de Amerikaanse aandelenbeurzen woensdag. De Dow Jones dook voor het eerst in meer dan drie jaar onder de 20.000 punten.

Een nieuwe dag, een nieuwe circuit breaker. De beurshandel in de VS moest opnieuw 15 minuten stilgelegd worden omdat de brede index S&P500 7 procent daalde rond 13 uur lokale tijd, 18 uur bij ons. De technologiebeurs Nasdaq stond rond diezelfde tijd op een verlies van 6,3 procent, terwijl de Dow Jones bijna 8 procent gedaald was.

Betaald verlof

Aandelen kenden een kleine heropleving toen de Amerikaanse Senaat er een plan doorkreeg om betaald verlof te verlengen nu het coronavirus wild om zich heen slaat.

Maar het mocht niet meer baten, de Dow Jones eindigde 9,6 procent lager, wat hem voor het eerst sinds februari 2017 onder 20.000 punten bracht. Hij kwam op 18.976 punten terecht. De S&P500 eindigde 7,6 procent in het rood op 2.351 punten, ook zijn laagste punt sinds kerstmis 2018. De Nasdaq kwam op -6,3 procent terecht.

De prijs van ruwe olie daalde 24 procent en kwam daarmee op een historisch dieptepunt van 20,4 dollar per vat. Het is al sinds 2002 geleden dat een vat nog minder dan 25 dollar kostte.

Onzekerheid

Al enkele dagen gaan de koersen op Wall Street zenuwachtig op en neer. De nervositeit heeft alles te maken met de grote onzekerheid rond de coronacrisis.

De maatregelen die de autoriteiten nemen om de gezondheidscrisis tegen te gaan, kunnen niet alle beleggers overtuigen. De maatregelen van de overheden en centrale banken om de economische gevolgen te verzachten, leiden vooralsnog niet tot algemene instemming.

Dinsdag verliep de beurshandel in New York uiterst grillig.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20